Hjemmesiden for oss som er så heldige å bo her....
V E D T E K T E R
for
SAMEIET PROMENADEBYGGET KJØITA, KRISTIANSAND
Revidert og vedtatt på sameiemøtet 23.mars 2022
(Mindre tekstendringer 20. april 2018 ihhl. endringer i Lov om eierseksjoner av 16. juni 2017 nr.65, gjeldende fra 1/1-2018) , samt endring i styresammensetningen vedtatt på sameiermøtet 14/3-2019. Ny paragraf 13. vedtatt 23/3-2022 Tidligere paragraf 13 blir paragraf 14.)
§ 1.
Navn/formål
Sameiets navn er Sameiet Promenadebygget Kjøita, og har forretningskontor i Kristiansand S.
Sameiets formål er ivaretagelse av alle fellesfunksjoner for de seksjoner som til enhver tid er dannet i eiendommen gnr. 152,
bnr.2102 "Kjøita 24, 26 og 28", Kristiansand.
Sameiet skal ikke ha eget økonomisk formål.
§ 2.
Rettslig råderett.
Den enkelte seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon, og kan fritt selge, pantsette eller leie ut seksjonen.
Ved salg eller utleie plikter den enkelte sameier seg til å melde skriftlig fra til sameiets styre eller i tilfelle sameiets forretningsfører med opplysninger om hvem som er ny eier/leietaker.
Ved salg eller utleie plikter den enkelte sameier å gjøre ny eier eller ny leietaker kjent med disse vedtektene og sameiets husordensregler.
Biloppstillingsplasser i kjeller som er knyttet til den enkelte boligseksjon kan ikke selges ut av sameiet, bortsett fra sammen med den leilighet den / de tilhører. Dog skal styret ha fullmakt til å fordele tre parkeringsplasser spesielt tilpasset for handikappet slik at beboere med spesielle behov kan bli tilgodesett (kfr. Lov om eierseksjoner $26).
En sameier står fritt til å leie ut sin biloppstillingsplass. Dette skal skriftlig meddeles styret med navn til leietaker. Utleier står fullt ansvarlig for enhver skade eller ulempe forårsaket av leietaker.
§ 3.
Fysisk råderett og husorden.
Seksjonen m/tilliggende arealer (tilleggsdeler) og fellesarealer må ikke nyttes slik at det er til unødig eller urimelig ulempe eller sjenanse for de øvrige seksjoner i sameiet.
Det skal med alminnelig flertall i sameiemøtet vedtas husordensregler eller regler for bruk av fellesarealer.
§ 4.
Vedlikehold.
Vedlikeholdet av bruksenheten/seksjonen med innvendige flater på balkong/terrasser og for øvrig andre tilleggsarealer påhviler den enkelte sameier.
Unnlater denne å foreta det vedlikehold som er nødvendig for å bevare eiendommens verdi eller å avverge ulemper, kan sameierne sørge for vedlikeholdet for vedkommendes regning.
Vedlikehold av alle fellesarealer, innvendig og utvendig, samt vann og avløpsledninger frem til forgreningspunkt på stamlednings-nettet inn til seksjonene påhviler sameiet. Tilsvarende gjelder på elektrisk anlegg frem til sikringskap i den enkelte seksjon.
Sameiemøtet kan med alminnelig flertall fastsette avsetning til fond for fremtidig vedlikehold. Når fondsavsetning er vedtatt skal beløpet innkreves sammen med innbetalinger av fellesutgiftene.
§ 5.
Mislighold.
Dersom en sameier til tross for advarsel vesentlig misligholder sine forpliktelser overfor sameiet, kan vedkommende pålegges å flytte og selge seksjonen, jfr. eierseksjonslovens § 26.
Det er å anse som vesentlig mislighold hvis seksjonseieren eller personer han er ansvarlig for, etter skriftlig oppfordring ikke retter seg etter vedtekter, husordensregler og vedtakt fattet av sameiet.
Seksjonseieren er ansvarlig for sine husstandsmedlemmer, leietagere eller andre personer han har gitt adgang til boligen og til eiendommen for øvrig.
Det er også å betrakte som vesentlig mislighold når en seksjonseier etter skriftlig påkrav ikke rettidig betaler sin andel av de av sameiet vedtatte fellesutgifter.
§ 6.
Fellesutgifter.
Eiendommens fellesutgifter skal fordeles på de enkelte seksjoner etter størrelsen på sameiebrøken som er fastsatt i seksjonerings-begjæringen.
Styret, evt. forretningsfører, utarbeider budsjett som danner grunnlag for innbetaling av fellesutgiftene. Fellesutgiftene innkreves i terminer bestemt av sameiet.
Dersom en sameier driver en virksomhet eller iverksetter tiltak som medfører særlig høye fellesutgifter, kan sameiemøtet vedta at vedkommende skal bære en større del av utgiftene enn sameiebrøken tilsier.
§ 7.
Regnskap
Styret skal sørge for ordentlig og tilstrekkelig regnskapsførsel, og det skal engasjeres ekstern forretningsfører som forestår regnskapsførselen.
§ 8.
Sameiemøter
Sameiemøtet er sameiets øverste organ. Deltakerne i sameiemøtet er samtlige sameiere eller deres fullmektig.
Ordinært sameiemøte (årsmøte) avholdes hvert år innen utgangen av april måned. Styret innkaller skriftlig til møtet med minst
8-åtte- og høyst 20-tyve-dagers varsel. Innkallingen skal angi tid og sted for møtet, samt dagsorden, herunder forslag som skal behandles på møtet. Med innkallingen skal også følge styrets forslag til regnskap/budsjett.
Saker som en sameier ønsker behandlet på møtet, skal sendes inn skriftlig til styret senest 3-tre-uker før møtet. For at forslag skal kunne behandles på møtet, må hovedinnholdet i forslaget være beskrevet i møteinnkallingen.
Styreleder og forretningsfører har plikt til å være tilstede på sameiemøtet.
§ 9.
Styret
Styret skal bestå av 5-fem-medlemmer. Ett av medlemmene skal være leder. Styret velges av det ordinære sameiemøtet.
Styremedlemmene tjenestegjør i 2-to-år, gjeldene fra det ordinære årsmøtet.
Styremøter avholdes etter behov og styreleder innkaller til disse. Styreleder leder styremøtene.
Styret har ansvaret for å ansette og evt. avskjedige forretningsfører og/eller andre funksjonærer for sameiet.
Det skal føres protokoll over saker som behandles.
§ 10.
Valgkomite
Valgkomiteen skal bestå av 3 medlemmer, fortrinnsvis et medlem fra hver oppgang. Valgkomiteen velges av årsmøtet og funksjonstiden er ett år.
Følgende saker skal ligge under denne:
-sette opp en liste over kandidater til styre
-foreslå ny valgkomite
-foreslå styrets godtgjørelse
§ 11.
Ekstraordinære sameiemøter
Ekstraordinært sameiemøte holdes når styret finner det nødvendig eller når minst 3-tre-av sameierne skriftlig krever det og samtidig oppgir hvilke saker man ønsker behandlet.
Styret innkaller skriftlig til ekstraordinært sameiemøte med minst 3-tre- og høyst 20-tyve-dagers varsel. Innkallingen skal forøvrig inneha den samme form som ved innkalling til ordinært sameiemøte.
§ 12.
Om sameiemøtet
I sameiemøtet har hver sameier lik stemmerett (1 stemme pr seksjon). Ved stemmelikhet blir styrelederens stemme avgjørende.
Ved fullmakt skal fullmakt fremlegges skriftlig og datert.
Årsmøtet skal:
1.Velge møteleder
2.Behandle styrets årsberetning.
3.Behandle og eventuelt godkjenne sameiets regnskap.
4.Fastsette budsjett for kommende år.
5.Velge styreleder når leder er på valg
6.Velge styremedlemmer og varamedlem som er på valg.
7.Velge valgkomite
8.Behandle forslag fra styret.
9.Behandle andre saker nevnt i innkallingen.
10.Velge en person til å undertegne protokollen.
Årsmøte ledes av styreleder hvis ikke styreleder foreslår annen møteleder.
Det skal under møtelederens ansvar føres protokoll over alle saker som behandles. Protokollen leses opp ved møtets slutt og undertegnes av møteleder og minst 1 av de tilstedeværende sameierne. Protokollen holdes tilgjengelig for sameierne.
§ 13.
Kameraovervåkning parkeringskjeller
Styret gis adgang til å installere nødvendig overvåkning av parkeringskjeller. Dette skal skje i henhold til gjeldende regelverk.Video fra kameraer oppbevares i sikret rom og passordbeskyttet. Videoopptak slettes automatisk etter 7 dager. Det er kun adgang til å hente ut data ved eventuelle hendelser og dette kan kun gjøres av den styret gir fullmakt.
§ 14.
Forholdet til eierseksjonsloven
Forøvrig gjelder lov om eierseksjoner av 16. juni 2017 nr.65, så langt den ikke utrykkelig og lovlig er fraveket i nærværende vedtekter.